zondag 21 september 2014

Weekend Kuta en Legian

Mijn naam is Desiree Wille en ben 23 jaar oud. Van september 2014 tot december 2014 ben ik stagiaire bij Sjaki-Tari-Us. Eind juli ben ik aangekomen in Ubud. Via Sjaki-Tari-Us ben ik terecht gekomen bij Belos House, een mooi homestay waar ik de komende vier maanden mag verblijven. De eigenaressen  is ontzettend lief en helpt je bij alles. Via haar heb ik mijn scooter geregeld, zij regelt een taxi als dat nodig is, gaat met je shoppen voor lokale prijs en vertelt waar de leuke en goedkope tentjes zitten om te eten.  Inmiddels ben ik al bijna een maand op Bali en het bevalt mij heel goed. Samen met andere stagiaires hebben wij al veel leuke dingen gedaan. In het weekend zijn wij 3 dagen naar Kuta geweest. Via de eigenaressen van mijn homestay een taxi geregeld richting Kuta. Dat was goedkoper dan met zijn drieën met de shuttle bus. Wij verbleven deze drie dagen in Poppies 1, bij homestay Cottage 51. Het ligt dichtbij het strand (5min lopen) en dichtbij het uitgaan (5min lopen). Het is een prima homestay om te verblijven, aardig personeel, goed ontbijt en een douche/bad met warm water. Wat wij in Kuta vooral hebben gedaan is de hele dag liggen op het strand en uitgaan. Maar ook heb ik een dag gesurft. Er zijn ontzettend veel jongens die je heel graag willen leren surfen en zij garanderen dat je binnen het uur op je surfboard staat anders hoef je niet te betalen. Het lukt dus ook iedereen om te staan en dat is een heel gaaf gevoel. Echt een aanrader om te doen. Na de mooie sunset te hebben gekeken gingen wij vaak naar onze homestay om ons om te kleden voor het avondeten en het uitgaan. De eerste avond zijn wij eerst naar de surferbar gegaan. Een leuke bar aan de hoofdstraat van Kuta, waar ook veel locale mensen komen en waar vaak een live band speelt. Om dan daarna te gaan dansen in de Sky garden, een grote discotheek naast de Surferbar met meerdere verdiepingen en een heel mooi uitzicht over Kuta. De andere avond zijn wij eerst naar de Alleycats geweest dat is een bar in de Poppies 2 street. Daar staan allemaal grote tafels en iedereen zit daaraan gezellig met elkaar goedkoop drankjes te drinken. Om 0.00u sluit dit en verspreid iedereen zich over alle kroegen en discotheken in Kuta. Wij gingen toen naar de Ekon een kleine discotheek met aan de voorkant een dj die house en top 40 draait en achterin een dj die reggae en goede oude hitjes draait. Voor iedereen is daar dus iets! Het was een geslaagde avond en een heel geslaagd weekend. 


Weer terug gekomen in Ubud na een weekend Kuta, begon voor ons weer de schoolweek. Na een schooldag ondernemen wij ook veel dingen in Ubud. Wij volgen yoga lessen, bij de yogi barn. Een erg mooie plek, waar je les krijgt in een zaal die uitkijkt over de mooie natuur van Ubud. Op bijna elk moment van de dag kan je hier verschillende lessen volgen. Yoga, dansen, meditatie en je kan er heerlijk eten. Wij zijn ook een avond naar de sauna geweest. Dit is midden in de rijstvelden, een ontzettend mooie plek. Een kleine sauna, met een zwembad en een heerlijk haarvuur om bij te zitten.  Ook volgen wij een cursus van 12 lessen om Bahasa Indonesia te leren spreken. Wij volgen dit bij de libary, naast Sjaki-Tari-Us. Wij hebben een vrouwelijke docent die Indonesisch is, maar erg goed Engels kan spreken. Het is leuk om de basis van de taal te leren, zodat je er iets meer van begrijpt. En ‘s avonds gaan wij vaak met zijn alle ergens eten. Je kunt leuk en heerlijk eten bij de warung van Sjaki-Tari-Us, wat je daar betaalt daar wordt de school mee gesponsord. Ook hebben wij heerlijk Italiaans gegeten bij Black beach, aan het einde van de Hanoman street. Waar het ook leuk is om te eten is bij Bu Nani, dat zit aan de Monkey forest street. Heerlijke Indonesische gerechten.   En natuurlijk Mamma Mia de pizzaria, erg goed. Als je even geen zin meer hebt in rijst kan je daar heerlijke pizza’s en pasta’s eten. En voor de lekkerste koffie raadt ik de Coffee Freak aan, ook in de Hanoman street en lekker goedkoop. Verder zijn er nog zoveel meer leuke plekken en dingen waar je heen kunt gaan. Teveel om te beschrijven, lees de andere blogs voor nog meer leuke tips en weetjes. 




Taman Curry, Ubud

When we arrived Ubud late in the evening we were really tired and we just wanted to eat something and go to bed right after dinner. 
We just went to the main road and picked the next restaurant we saw. The restaurant in called “Taman Curry” and it is a really nice place for a delicious Balinese Dinner or Lunch. The Atmosphere is typical Balinese( they play nice Balinese music) and in the evening when they turn the red round lamps on its nice to look at an the staff is really nice with always a smile on their face. 
After now 3 weeks in Ubud we think that the Taman Curry is our favorite restaurant because its nice to sit there, the staff is kindly and the most important thing : the Indonesian food is very good and for Ubud is quiet cheap. We paid for two dishes and two large Bintang less then 100.000 Rupiah. We can totally recommend the Taman Curry !! 


zaterdag 13 september 2014

Sanur Beach

Sanur
If you are in ubud and need time to relax we can recommend to take a day and enjoy the beach and relaxed atmosphere in Sanur. By scooter it takes round about 45 minutes to get there.
Sanur is a village near by Denpasar on the east coast off Bali. Sanur has a really nice beach with clear water and fisher boots. While relaxing on the beach you can watch the fisherman. It is a nice and quiet beach where you can lay down or take a coffee in one of the restaurants or eat fresh fish..
If you like you can also do a lot of activities like kite surfing, banana boot or snorkeling etc. In Sanur you can find a kot of accommodations and if you like it more cheap you can go in the hostel called "pineapple-hostel". Here you will find some shops for clothes and Souvenirs. In the night you can sit in the warungs for a beer or wine and listening to live-music.
As you can see, Sanur is a place for young and old.